Invent

Blog


Computers toegankelijk maken in het netwerk

Computers toegankelijk maken in het netwerk

Het installeren van de April 2018 Update voor Windows 10 bleek het vervelende gevolg te hebben dat de op het netwerk aangesloten computers niet langer zichtbaar waren voor andere computers in het netwerk.

Dit probleem wordt veroorzaakt doordat enkele services niet meer standaard met Windows worden opgestart. Het gaat om één of meerdere van de volgende services:

DNS Client (indien mogelijk)
Function Discovery Provider Host
Function Discovery Resource Publication
SSDP Discovery
TCP/IP NetBIOS Helper
UPnP Device Host

Ik adviseer om deze reeks services in te schakelen, in de meeste gevallen word het probleem hiermee opgelost. Zijn de computers in het netwerk na deze handeling echter nog steeds niet zichtbaar? Probeer dan eens het volgende: schakel alle computers uit, zet vervolgens één computer weer aan en verwijder vanuit de Windows Verkenner alle bestanden in de map C:\Windows\ ServiceProfiles\ LocalService\ AppData\ Roaming\ PeerNetworking (activeer eerst op tabblad Beeld de optie Verborgen items). Schakel vervolgens deze computer weer uit en herhaal de procedure voor al andere computers in het netwerk. Hierna moet het probleem zijn opgelost.

Lees meer...

Neem contact met ons op!

Vragen staat vrij, aarzelt u daarom vooral niet contact met ons op te nemen.

  • user_white Exact-ICT, Hogeweg 33B,
    6659 AG Wamel
  • speech_white Tel. 06-47804645
  • mail_white E-mail: contact@exact-ict.nl

Exact-ICT op Social Media:

Naar boven